13 Şubat 2012 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım

Avrupa'nın hatta bence dünyanın kulüpler bazında en önemli organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur heyecanı başlıyor.Bu sezon son 16 takım arasında çok ilginç ekipler olmasına karşın, grup aşamasında elenen takımlarda bir o kadar şaşırtıcı.Elenen ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden takımlar: Manchester United, Manchester City, Porto, Ajax, Valencia, Olympiakos, Plzen ve temsilcimiz Trabzonspor.

Gelelim ikinci turda sonucu merakla beklenen karşılaşmalara.Milan-Arsenal ve Napoli-Chelsea.İki İtalyan takımı, iki İngiliz takımına karşı.Napoli buraya başka bir İngiliz devi Manchester City'i saf dışı bırakarak geldi.Chelsea ise gruptan çıkma aşamasında epey bir zorlandı diyebiliriz.Zaten ligde de işler yolunda gitmiyor.Avantajlı taraf bence Napoli.

Milan-Arsenal eşleşmesi çok ilginç bir eşleşme.Arsenal, iki sezondur gruptan çıkıp Barça ile karşılaşıyordu.İkinci tur sendromu onları bu yılda rahat bırakmadı ve karşılarında son İtalya şampiyonu Milan'ı buldular.Güç dengeleri çok eşit.Mücadelenin üst düzeyde olduğu keyifli, iki dev maç bizleri bekliyor.

Bu sezonun kuşkusuz en sürpriz takımı olan Apoel ise grupta son maçında dev bir galibiyet alarak buraya gelen Lyon ile kozlarını paylaşacak.İlginç bir kura.Apoel tecrübesiz bir takım fakat sahalarında oynadığı maçlarda tecrübe ve rakip tanımıyorlar.Son maçında içeride Shakhtar'a formalite karşılaşmasında yenilmiş olsalar bile Porto gibi Avrupa'nın üst düzey ekiplerinden birini dize getirmişlerdi.Bu açıdan Apoel çok tehlikeli.Bence Stade de Gerland'da oynanacak ilk maç Lyon'un kilit maçlarından biri olacaktır.

Zenit-Benfica eşleşmesi Şampiyonlar Ligi ikinci turundan çok Avrupa Ligi yarı final karşılaşması gibi gözüküyor bence.İki takımı da küçümsemek haddime değil ama kişisel fikrim bu yönde.Grup aşamasında sürpriz bir şekilde elenen dev kulüpler bu eşleşmeyi bize gösterdi.İki takımda çok tehlikeli.Hata yapanın turu kaybedeceği maçlar oynanacak.

Elenmeyen devlere gelelim.Son şampiyon Barcelona, Alman ekibi Leverkusen ile karşılaşacak.Leverkusen, grup aşamasında kendi sahasında Chelsea'yi yenerek kolay lokma olmadığını göstermişti.Ama bence bu turda çok büyük bir mucize olmadıkça Barcelona çeyrek finali görür.Real Madrid ise Trabzonspor'un grubundan gelen CSKA ile eşleşti.Turun favorisi Madrid.İspanyol ekibi zorlanmadan turlar diyorum.

Temsilcimiz Trabzonspor'un grubundan gelen İtalyan devi Inter'i ise zor bir eşleşme bekliyor.İki maçta büyük bir futbol ziyafeti yaşatacak bizlere Fransız ekibi Marsilya ile Inter'in mücadelesi.Velodrome'da çok etkili futbol oynayan Fransız ekibi bunu devler liginde sadece bir maçta gösterebildi.Ama bu sefer tek şansları ve bunun farkındalar.Inter'i çok zor bir eşleşme bekliyor.


Bavyera ekibi Bayern Münih, ikinci turun sürpriz takımı Basel ile eşleşti.Basel, buraya İngiliz devi Manchester United'ı saf dışı bırakarak geldi.Kolay teslim olmayacaklardır.Ancak Bayern Münih burada bırakmaya niyetli değil.

Son olarak; bu dev organizasyonun ikinci turuna neden her yıl bir takım sokamıyoruz? Çeyrek final değil, ama en azından son 16 takım arasına her yıl bir temsilcimiz girebilmeli.Kulüp takımlarındaki başarı milli takımı etkiler.Bu sezon Trabzonspor kapıdan döndü.Umarım gelecek sezonlarda Şampiyonlar Ligi'nde söz hakkına sahip ülkelerden birisi oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder