8 Ocak 2013 Salı

2009,2010,2011,2012...


Bir futbolcu için zirve noktası neresidir? Bu zirveyi kendi potansiyeline göre mi belirlemelidir? Yoksa potansiyelini mi o seviyeye çıkarmalıdır? Peki potansiyeli ve yetenekleri zaten zirvede ise ortaya ne çıkar?  Cevap şu 5 harfte gizli: Messi.

Onu izlediğimiz için çok şanslı olduğumuzu düşünen tek insanoğlu ben değilim tabi ki.Ama hepimizin aşık olduğu oyunu bizden daha çok seven birini sahalarda görmek ister istemez beni heyecanlandırıyor.Bu oyunu en çok kim seviyordur? Benim cevabım Messi.Bir insan işini ne derece severse o meslekte o derece başarılı olur.Messi'nin meşin yuvarlağa aşkını anlatmaya gerek yok bu yüzden.

Gelelim ödüle.4 senedir adeta ödüle ambargo koyan Arjantinli yıldızın zirve seviyesinde olduğu tartışılmaz.Geçtiğimiz sene 91 golle yıllardır süre gelen rekoru kırmayı başarmıştı Messi.Artık onun için rekor kırmak bir alışkanlık haline geldi.Her geçen gün daha farklı bir hedef peşinde.Dün gece de ödülü kazanarak zaten tarih sayfalarına yazdırdığı adının üstünden bir kez daha geçti.4 yıl üst üste bu ödülü kazanan ve Altın Top ödülü tarihinde bu onuru  4 kez ile en çok yaşayan futbolcu oldu.

Futbol tarihinde yeni bir sayfaya tanık olduğumuzun umarım herkes farkındadır.Değerli bir oyuncu ve kişilik.Sahadaki oyununu "uzaylı" olarak tanımlayanlara katılmamak elde değil.Önümüzdeki günlerde de Messi'nin yeni rekorların peşinde koşması muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder