10 Ocak 2012 Salı

Kupa zamanı geldi

Türkiye Kupası'nın kuşkusuz her insanda her takımda bıraktığı bir iz vardır.Bunlar olumlu veya olumsuz olabilir,ancak 50.yılını dolduran turnuva Anadolu takımları açısından Avrupa'ya kestirme yol olarak gözüküyor.Bu sezon lig sonunda play-off oynanması kupanın statüsünün eski halini almasını sağladı.Bana sorarsanız grup maçları sürprizlere kapalıydı.Ancak eleme sistemiyle kupa sürprizlere açık bir hal aldı.
50 yılda kupayı 14 kez müzesine götüren Galatasaray'ı,son yıllarda kupadaki başarısıyla ve 9 kupayla Beşiktaş izliyor.6 yılda 4 kez kupayı müzesine götüren Siyah-Beyazlılar,bu sezonda kupanın en büyük favorilerinden.
Şimdi tabi ki büyükler arasında bir ayrım yapılamaz fakat Türkiye Kupası deyince aklımıza ilk gelen takım 29 sezondur kupada ipi göğüsleyemeyen Fenerbahçe.
Bence bu sezon kupa fazlaca sürprizlere gebe.Yukarıda da bahsettiğim gibi kupa Avrupa'ya giden kestirme bir yol.Bu nedenle Anadolu ekipleri için oldukça değerli bir kulvar.Ancak geçen sezondan hatırladığımız gibi kupa kulvarı bazen büyük takımlar içinde kurtuluş yolu olabilir.Ligdeki play-off sistemi sayesinde oluşan en olumlu gelişme kupa olsa gerek.
Geçen sezonun kupada sürpriz ekiplerinden olan Gaziantep Belediye,yine kendi grubundan çıkan Beşiktaş'la eşleşip kupaya veda etmişti.Bu durum bence çok saçmaydı.Aynı şekilde geçen sezon Galatasaray ve Gaziantepspor takımları içinde geçerliydi bu durum.
Her neyse artık yeni bir heyecan ve yeni bir Türkiye Kupası var.Bu kadar olumsuz başlayan bu sezonun futbola yeniden renk katmasını beklediğim turnuva başlıyor.Umarım yanılmam.Benim kupa tahminim ise bu sezon Türkiye Kupası 4 büyük takımdan birine gidecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder