23 Haziran 2012 Cumartesi

Nereden nereye?

3 Temmuz sürecinin artık karar aşamasına yaklaşılırken UEFA'dan gelen güzel haberle hem Fenerbahçeli taraftarlar hem de yönetim derin bir nefes aldı.Geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılı süreçte bir de Şampiyonlar Ligi darbesi yiyen Kanarya, bu sezon Devler Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanmıştı ve UEFA'dan gelen temiz kağıdıyla bu hakkı tescil edilmiş oldu.

Peki Fenerbahçeli taraftarlara hatırlatmak istiyorum.Yaklaşık 4 yıl önce 2008'de yaşadığımız çeyrek final sevincinin ardından bu dev çınarın nasıl bu hallere geldiğini düşündükçe içleri acımıyor mu? 3 Temmuz 2011.Bu günden beri Sarı daha koyu, Lacivert daha karanlık taraftarların gözünde.Ama şimdi güzel günler başlıyor.Sarı ve Lacivert'in yeniden parlama zamanı geldi.Hem de Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük turnuvasında.Henüz ön eleme turları var fakat şahsi fikrim Fenerbahçe'nin bu iki ön eleme turunu geçeceği yönünde.Bize o çeyrek finali yaşatan da bu çocuklar, bizimle 1 yıldır acı çekende bu çocuklar.Artık güzel günler başlıyor Fenerbahçe için.

Ön eleme dedik, o zaman muhtemel rakiplerinden bahsedelim Fenerbahçe'nin.3. ön eleme turu kurası 20 Temmuz'da çekilecek.Kanarya'nın muhtemel rakipleri arasında Feyenoord,Vaslui,Club Brugge ve Motherwell var.Baktığımız zaman Şampiyonlar Ligi arenasında oynamak isteyen bir takımın bu ekiplerden hepsini devirmesi gerekir.3. ön elemede ilk maçlar 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde rövanş maçları ise 7-8 Ağustos tarihinde oynanacak.Sarı-Lacivertliler bu turu geçmesi halinde 10 Ağustos'ta play-off turu oynamaya hak kazanacak.Play-off turunda Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri: Braga,Dynamo Kiev,Kopenhag ve Spartak Moskova.21-22 Ağustos'ta ilk maçların oynanacağı play-off'ta, 28-29 Ağustos tarihlerinde rövanş maçları oynanacak.Kanarya bu turu da geçmesi halinde 30 Ağustos'ta Galatasaray'la birlikte Monaco'daki grup kurasına katılmaya hak kazanacak.

Şampiyonlar Ligi'ni Fenerbahçe adına hem duygusal hem de mantık yönünden inceledim.Umudumuz Fenerbahçe'nin 30 Ağustos'ta Monaco'daki grup kurasına gidebilmesi yönünde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder