5 Şubat 2015 Perşembe

Madrid Meydan Savaşı: Simeone mi Ancelotti mi?


Madrid şehrinin 2 büyük takımı Atletico Madrid ve Real Madrid, Cumartesi günü saat 17'de Vicente Calderon'da kozlarını paylaşacak. İki takım arasında geçmişten gelen büyük bir rekabet olduğunu biliyoruz ancak Simeone sonrası dönemde bu çekişmenin ateşinin her geçen gün arttığını görmekteyiz. Son dönemde Atletico'nun genel anlamda yükselen performansı doğru orantılı olarak Madrid derbilerine de yansıdı. Öyle ki 2 ezeli rakibin Şampiyonlar Ligi finalinin ardından oynadıkları son 5 maçın 3'ünü Atletico kazanırken 2'si berabere bitmişti. Başka bir deyişle bu sezon Real Madrid Atletico Madrid'e diş geçiremedi.

Simeone ve Ancelotti, 2 sezonda toplam 10 kez karşılaştı. Üstünlük ise 4-3'le Simeone lehine. İstatistiklerde göze çarpan bir başka önemli etken ise Ancelotti'nin La Liga'da Simeone'yi yenememiş olması.Zira Ancelotti'nin derbi zaferlerinin 2'si Kral Kupası'nda 1'i de Şampiyonlar Ligi finalinde. Öte yandan Real Madrid La Liga'da oynadığı son 5 maçta 5 galibiyet alarak Vicente Calderon'a oldukça moralli bir şekilde gidecek. Atletico ise lig ve kupada oynadığı son 8 maçın 3'ünde Barcelona, 2'sindeyse Real Madrid'le karşılaştı. Oldukça yorucu ve yıpratıcı bir fikstürün ardından derbi mücadelesine çıkacaklar.

Bu kritik maç öncesi Atletico'da durumları merak edilen Arda Turan ve Tiago bugün takımla beraber çalışmaya başladı ve derbide forma giymeleri bekleniyor. Real Madrid cephesinde ise 2 maçlık cezası biten yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo, Atletico karşısında sahadaki yerini alacak. Fakat hafta içi Madrid ekibinin Sevilla ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Sergio Ramos ve James Rodriguez'in Cumartesi günü oynayamayacakları açıklandı. Bu iki oyuncunun eksikliği Eflatun Beyazlılar'ı oldukça zorlayabilir. Bunun yanı sıra konuk ekipte Modric ve Pepe'nin sakatlıkları devam ederken, Marcelo da kart cezalısı olduğu için derbide forma giyemeyecek.

Ev sahibi takım Atletico Madrid, iç sahada genellikle tercih ettiği 4-4-2 dizilişinden şaşmayacaktır. Bu dizilişte alan paylaşımı ve saha içindeki yardımlaşmayı daha rahat bir şekilde yapabiliyorlar. Özellikle savunmada boşlukları kapatma konusunda başarılı olmalarını da bu dizilişe borçlular. Real Madrid'in aksine Atletico'da maç öncesi eksik yok ve ideal 11'leri ile derbiye hazır durumdalar. Real'in savunmadaki eksiklerini göz önünde bulunduracak olursak agresif ve isteyen bir Atletico hücum hattını durdurmaları gerçekten çok zor olacak. Bilhassa Kırmızı Beyazlıların hücum hattının formda olması, Simeone'yi ilerideki ikiliyi oluşturmak konusunda güç durumda bırakıyor. Fakat Arjantinli çalıştırıcının, Griezman-Mandzukic ikilisini tercih edeceğini ve Torres'i de önemli bir silah olarak kenarda hazır tutacağını düşünüyorum.
Ronaldo'suz 4-4-2 formasyonunda izlediğimiz Real Madrid'in bu karşılaşmada, Ronaldo'nun dönüşüyle, her zamanki alıştığımız 4-3-3 dizilişiyle sahaya çıkmasını bekliyorum. Ramos'un yokluğunda Nacho'nun, Varane'a tandemde partnerlik yapması kuvvetle muhtemel. Ancelotti'nin, orta sahadaki üçlüde James'in eksikliğini daha defansif bir oyuncu olan Khedira'yla telafi edeceğini düşünüyorum. Khedira'nın oynaması durumunda orta sahada Isco ve Kroos'un özgürlük alanının daha geniş olması, Los Galacticos için büyük bir avantaj olabilir. İlerideki ölümcül üçlü ve kalede ise sürpriz beklemiyorum.


La Liga'da 21 maç sonunda 54 puanla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, kazandığı takdirde 3. sırada bulunan Atletico Madrid ile puan farkını 10'a çıkaracak. Atletico'da ise tek hedef kazanarak ezeli rakibiyle olan puan farkını 4'e indirmek. Bakalım devlerin buluşmasında istediğini alan kim olacak?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder