16 Haziran 2018 Cumartesi

Çocukluk hayali


Dünya Kupası futbolu seven herkesin bayramı gibidir. Aylarca, günlerce, saatlerce yapılan geri sayımlar sonucu o gün gelir ve futbol festivali başlar. Her turnuva beraberinde farklı heyecanlar ve ilham verici anlar yaşatır. Dün gece Sochi'de yaşananlar da bunlardan biriydi, sırtına 7 numaralı formayı geçiren bir adam, topun başına geçti ve bizlere o anlardan birini hediye etti.

Herkesin futbolla tanışma hikayesi farklıdır. Misal benim için 2002 Dünya Kupası her şeyin başlangıcı olmuştu. Bunun peşini mahalle maçları takip etmişti. Mahallede top koştururken herkes 2002 Dünya Kupası'na damga vuran 'Brezilyalı' Ronaldo olmak isterdi. Öyle ki her maçta Ronaldo olmak için saçını onun gibi kestiren bir arkadaşım bile vardı. Peki neden Brezilyalı gürbüz bir adam mahalledeki bütün çocukların idolü oluvermişti? Cevap çok basit; hepimizin hayalini kurduğu golleri atıp bizim için ilham kaynağı olmayı başarmıştı da ondan.

Şimdi 2002 yılında 'Brezilyalı' Ronaldo olmak isteyen gençleri bir kenara koyup sizinle ufak bir zaman yolculuğuna çıkalım. Yıl 1992, yer Madeira. 7 yaşındaki bir çocuğun hayallerinin içindeyiz. Çocuk, son dakikalardaki serbest vuruş için Portekiz'in umudu olarak topun başına geçtiğini düşündü. Tamamen yapacağı vuruşa konsantre olmuştu. Önce kaledeki arkadaşının durduğu yeri kontrol etti, sonra topu göndereceği yere keskin bir bakış attı. Derin bir nefes aldı, topa doğru hareketlendi ve 'Gooooool!'.

Yıl 2018, yer Sochi. Dakikalar 88'i gösterirken Portekiz, İspanya karşısında 3-2 gerideydi. Aynı dakikada Portekiz, kaleyi cepheden gören bir yerden frikik kazanmıştı. Tıpkı bundan 26 sene önce Madeira'daki ufaklığın hayal ettiği gibi. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Cristiano Ronaldo tamamen konsantre olmuş durumdaydı. Önce kalecinin durduğu yeri kontrol etti, sonra topu göndereceği yere keskin bir bakış attı. Derin bir nefes aldı, topa doğru hareketlendi ve 'Goooooool!'.

Portekizli yıldız kariyeri boyunca akıl almaz goller atmış, sayısız bireysel ödül ve kupa kazanmıştı. Fakat dün gece attığı frikik golü tüm başardıklarının ötesinde bir şeydi. Çünkü bir çocuğun hayalini gerçekleştirmişti, hem de Madeira'dan çıkıp dünya futbolunda efsane olan bir çocuğun hayalini. Böylece Ronaldo'nun gerçeğe dönüşen hayali artık başka bir çocuğun ilham kaynağı olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder