18 Aralık 2011 Pazar

Sarı-Lacivert mi Bordo-Mavi mi?

İki takım taraftarı adına kuşkusuz bu sezonun sonucu en önemli olan maçı olacak.3 Temmuz'dan bu yana yaşanan olaylar malum.Fakat Fenerbahçe-Trabzonspor rekabeti orada başlamadı.Bu çok eskilere dayanan bir rekabetti.Ama 2 sezon önce yani 16 Mayıs 2010 günü oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesi ve geçtiğimiz sezon yaşanan olaylar bu maçı iki takım taraftarı açısından da bir onur mücadelesi konumuna getiriyor.
Bu akşam Şükrü Saraçoğlu'nu dolduracak Fenerbahçeli taraftarların bu maça intikam gözüyle baktığını ve gergin bir maç olacağını tahmin ediyorum.Trabzonspor takımı da keza aynı duygularla oynayacaktır.Umarım kazasız,belasız ve futbol keyfiyle hatırlayacağımız bir karşılaşma olur.
İki takımın teknik direktörleri gözünden baktığımız zaman bu maç çok farklı bir anlam kazanıyor.Çünkü geçmişte bu iki takım arasındaki rekabetin baş rollerini oynamış iki efsane bugün sahada olacak.
Aykut hoca tarafından baktığımızda 1996 yılında Trabzon'da oynanan maç onun adına unutulmaz olabilir.1-0 geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda Oğuz Çetin'in frikik ve Aykut Kocaman'ın golüyle 2-1 kazanıp şampiyonluğu neredeyse garantilemişti.Şenol hoca ise 2 sezon önce Fenerbahçe'ye hem Türkiye Kupası'nda hem ligde çelme takıp onları iki kupadan da etmişti.Bu durum Fenerbahçe taraftarını ne kadar üzdüyse, Trabzonspor taraftarını da o derece sevindirmiştir.
Bunlar maçların notları ama ne söylersek söyleyelim asıl olan sahadaki oyundur.Meşin yuvarlak bu akşam Sarı-Lacivert mi yoksa Bordo-Mavi mi olacak? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder